FeetCare4You

Marianne Dignouts

Sport-, Oncologisch-, Medisch- & Kinder Pedicure.

 

Cursus Kindervoeten

Cursus KINDERVOETEN door Marianne Dignouts

Kindervoeten kun je niet vergelijken met voeten van volwassenen. Voeten van kinderen zijn kwetsbaar en vormen letterlijk de basis voor de toekomst.

Als een baby geboren wordt zijn de voetjes zo’n 7,5 - 10cm groot. Ons voetskelet is rond het 16e levensjaar compleet en zal dan niet meer groeien. Een kindervoet is voortdurend aan veranderingen onderhevig en moet het gehele leven het lichaamsgewicht dragen. 

Vele voetproblemen bij volwassenen vinden hun oorsprong in de kindertijd of zijn aangeboren.

Maar liefst 15.000 kinderen in Nederland belanden nu al elke maand bij de pedicure met voetklachten. De cijfers van heden ten dage laten zien dat dit aantal alleen maar zal groeien. Door toename van kinderdiabetes, kinderreuma en adipositas zal deze specifieke zorg vergroten.

Tijdens deze scholing gaan we in op verworven en aangeboren aandoeningen bij een kindervoet.
Wat mag je als pedicuren nu wel en wat mag je niet doen bij kindervoeten?
Je zult specifieke testen leren om je screening nog professioneler te maken. Hierdoor kun je je behandelplan tot in de puntjes gaan uitvoeren. Je leert de specifieke kind eigen tool in te zetten in je praktijk. Heel belangrijk hierbij is hoe je communiceert met een kind? Marianne kan je als geen ander hierin wegwijs maken, omdat ze ruim 40 jaar als kinderverpleegkundige heeft gewerkt.

Na deze dag weet jij alles over de ontwikkeling en de daarbij gepaste voetzorg, kinderschoenen en het herkennen van kinderaandoeningen aan de voeten en nagels.

Zo komt o.a. met behulp van casussen niet alleen de ziekte van Köhler 1 en 2 aan bod, maar ook de ziekte van Server, groeipijnen, klompvoetjes, het syndroom van Marfan en waarom tijdens de pubertijd ingegroeide nagels extreem veel voorkomen. Dit is slechts een kleine greep van alles wat aan bod zal komen.

Wat bij ons hoog in het vaandel staat tijdens deze cursus dag is dat we werken binnen de competenties en richtlijnen van het beroep (medisch) pedicuren.

Deze cursus begint om 1000 uur en duurt tot 1600 / 1700 uur.

Accreditatiepunten: 6
Domein: Voetzorg
Categorie: Beroepsvereisten