FeetCare4You

Marianne Dignouts

Sport-, Oncologisch-, Medisch- & Kinder Pedicure.

 

Cursus Likdoorns, Orthese & Vilt technieken

Cursus Likdoorns, Orthese en Vilt technieken door Marianne Dignouts FeetCare4You

Wil je meer weten over het verwijderen van alle vormen van likdoorns, het verwijderen, het drukvrij leggen en het voorkomen van een recidief?Waarom we medical taping hierbij toepassen? Hoe je likdoorns moet verwijderen onder de nagel, in de nagelwal of onder de huid? 
Wil jij weten hoe je een orthese maakt ? Hoe je met een orthese een huidmycose behandeld?
Wil je leren hoe je drukvrij legt met o.a. vilttechnieken en diverse andere mogelijkheden ?
Iedere mogelijke manier van het verwijderen van een likdoorn komt aan bod. Hierbij kun je o.a. denken aan  de trepaanfrees en de medi klingen mes. Verder leer je hoe je een o.a. een huidmycose behandelt en een recidief van een likdoorn voorkomt. Naast bovenstaande drukvrijtechniek en de bekende vilttechnieken leer je ook de steeds meer toegepaste shorty-techniek en fleecy-techniek toe te passen, evenals het gebruik van Wandelwol. Ook gaan we in op de pleister techniek specifiek voor likdoorns.

Geef je dan op voor deze cursus.

In de ochtend leer je alles over likdoorns .
Oorzaak, behandeling en vervolgconsulten komen aan de hand van casus voorbeelden uitgebreid aan de orde. Hierbij neemt de screening en educatie van de cliënt een belangrijke plaats in. Ook het maken van een doorverwijzing naar diverse disciplines en het afnemen van een screening gericht op likdoorns worden besproken.

’s Middags wordt het drukvrijleggen met behulp van orthesen en vilttechniek in praktijk gebracht. Je gaat naar huis met een door jezelf gemaakte orthese en een certificaat. 
De cursus begint om 10 uur en zal eindigen om 17 uur

Accreditatiepunten: 6
Domein: Voetzorg
Na bevestiging van inschrijving is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk.