FeetCare4You

Marianne Dignouts

Sport, Medisch Pedicure & Oncologische Voetzorg Verlener

 

Cursus MEDICAL TAPING 1

Cursus MEDICAL TAPING door Marianne Dignouts

Na deze boeiende lesdag weet je hoe je o.a. een hallux valgus, een zenuw ontsteking of zenuw beklemming kunt tapen ( b.v. mortons neuralgie). Maar heb je een cliént met een hielspoor, hematomen, een huid mycose of fibrose ook dan weet je hoe je deze techniek toe kunt passen. 
Dit is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. 
Je leert een behandelmethode die zeker  een toegevoegde waarde zal opleveren en zal zorgdragen voor een professionele aanvulling want daar waar de reguliere behandelingen geen uitkomsten bieden kan in de meeste gevallen medical taping de oplossing zijn.

Medical Taping is een succesvolle behandelmethode voor diverse voetproblemen. 

De achtergrond van het Medical Taping concept is te vinden in de gedachte dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Voortbouwend op deze gedachte werd een elastische tape ontwikkeld.  Eén van de belangrijkste effecten van deze tapemethode is pijndemping door drukvermindering en circulatieverbetering. Maar ook het ondersteunen van de gewrichtsfunctie door o.a. het beïnvloeden van de bewegingsrichting is één van de effecten. 

Bij het medical taping concept is de tape die wordt gebruikt niet bedoeld om te fixeren, zoals dat met niet-elastische sporttape wordt gedaan, maar om te activeren.

De tape zorgt ervoor dat de huid iets wordt opgetild, waardoor er meer ruimte ontstaat in het onderhuids bindweefsel. De druk op de zenuwreceptoren, bloedvaten en lymfevaten die hierin liggen wordt verlicht met als gevolg meer bewegingsvrijheid, minder pijn en het bevorderen van de eigen geneeskracht van het lichaam.  

Tijdens deze workshop die om 10 zal beginnen en rond 17 uur zal eindigen, leer je  deze speciale tapemethode en de toepasbaarheid hiervan in jouw pedicurepraktijk. Je krijgt inzichten in het doorverwijzen. Niet alleen naar wie , wanneer en hoe, maar ook in het screenen waar let je nu specifiek op en welke educatie geef je.

Theorie en praktijk zullen elkaar afwisselen m.b.v. casussen die op waarheid berust zijn.

Accreditatiepunten: 6          Accreditatiepunten voor België: 22

Domein: Voetzorg

Na bevestiging van inschrijving is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk