FeetCare4You

Marianne Dignouts

Sport-, Oncologisch-, Medisch- & Kinder Pedicure.

 

Cursus MEDICAL TAPING 1

Cursus MEDICAL TAPING door Marianne Dignouts

Na deze boeiende lesdag weet je hoe je diverse voet- en teenaandoeningen kunt tapen. Dit alles binnen de competenties en richtlijnen van je vak als pedicure. 
Je leert een behandelmethode die zeker  een toegevoegde waarde zal opleveren en zal zorgdragen voor een professionele aanvulling. Daar waar de reguliere behandelingen geen uitkomsten bieden, kan in de meeste gevallen medical taping de oplossing zijn. 

Medical Taping is een succesvolle behandelmethode voor diverse voetproblemen. Bij het medical taping concept is de tape die wordt gebruikt niet bedoeld om te fixeren, zoals dat met niet-elastische sporttape wordt gedaan, maar om te activeren.

De tape zorgt ervoor dat de huid iets wordt opgetild, waardoor er meer ruimte ontstaat in het onderhuids bindweefsel. De druk op de zenuwreceptoren wordt verlicht met als gevolg minder pijn.  

Tijdens deze workshop die om 10 zal beginnen en rond 17 uur zal eindigen, leer je  deze speciale tapemethode en de toepasbaarheid hiervan in jouw pedicurepraktijk. Je krijgt inzichten in het doorverwijzen. Alles wat men leert zal te allen tijde binnen de competenties en de richtlijnen van het beroep medisch pedicure liggen.

Theorie en praktijk zullen elkaar afwisselen m.b.v. casussen uit de pedicurepraktijk

Accreditatiepunten: 6          

Domein: Voetzorg

Na bevestiging van inschrijving is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk