FeetCare4You

Marianne Dignouts

Sport, Medisch Pedicure & Oncologische Voetzorg Verlener

 

Cursus MEDICAL TAPING 2

Cursus Just Tape It


MEDICAL TAPING deel 2 voor gevorderden

door Marianne Dignouts

Tijdens deze boeiende lesdag gaan we dieper in op de technieken die je al beheerst en zullen behandelingen specifiek bij kinderen ook aan de orde komen.

Hierdoor zul je nog professioneler aan de slag kunnen met je eigen cliënten.

Daar waar de reguliere behandelingen geen uitkomsten bieden kan in de meeste gevallen medical taping de oplossing zijn en zeker bijdragen als ondersteuning.

mt2jpg


We gaan in op o.a. de volgende problemen:

Bindweefsel klachten bij voeten, correctie van de stand van de voeten bij volwassenen als kinderen, gevoel stoornis bij de voeten, neuropathische pijnklachten bij voeten, syndroom van de Quervain, ziekte van Andrews- Barber, shin Splints, ziekte van Lederhose, ziekte van farby, ziekte kohler 1 en Kohler2 , artrose bij voeten, Morbus Osgood- Schlatter, Hypertonie in kuit en voet, Morbus Server, correctie stand voet, morbus Osgood-Schlatter, PFPS en de ziekte van Server


 mt21jpg

Medical Taping is een succesvolle behandelmethode voor diverse voetproblemen.

De achtergrond van het Medical Taping concept is te vinden in de gedachte dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Voortbouwend op deze gedachte werd een elastische tape ontwikkeld. Eén van de belangrijkste effecten van deze tapemethode is pijndemping door drukvermindering en circulatieverbetering. Maar ook het ondersteunen van de gewrichtsfunctie door o.a. het beïnvloeden van de bewegingsrichting is één van de effecten.

Bij het medical taping concept is de tape die wordt gebruikt niet bedoeld om te fixeren zoals dat met niet-elastische sporttape wordt gedaan, maar om te activeren. De tape zorgt ervoor dat de huid iets wordt opgetild, waardoor er meer ruimte ontstaat in het onderhuids bindweefsel. De druk op de zenuwreceptoren, bloedvaten en lymfevaten die hierin liggen wordt verlicht met als gevolg meer bewegingsvrijheid, minder pijn en het bevorderen van de eigen geneeskracht van het lichaam.  


De cursus begint om 1000 uur en duurt tot 1700 uur.

Accreditatiepunten: 6

Domein: Voetzorg

Categorie: Beroepsvereisten

Na bevestiging van inschrijving is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk.