FeetCare4You

Marianne Dignouts

Sport, Medisch Pedicure & Oncologische Voetzorg Verlener

 

Cursus Wondverzorging in de pedicurepraktijk

Cursus WONDVERZORGING in de pedicurepraktijk

door Marianne Dignouts


Bij wondverzorging proberen we ​een optimale toestand te verkrijgen, waardoor een wond zo spoedig mogelijk geneest. Een wond van de huid is​ een onderbreking in de epitheel laag van de huid. De verwonding kan ook dieper gaan, tot in de dermis, het onderhuidse vetweefsel, fascie, spierweefsel en zelfs tot op het bot.

Wondgenezing is volgens Marianne een prachtig proces: complex, dynamisch en juist daarom zo boeiend. Iedere dag weer word je hiermee in een pedicurepraktijk geconfronteerd. ​Daarom van groot belang dat je hierover alle ins en outs weet !


Marianne heeft naast haar 35 jaar ervaring als medisch pedicure gewerkt als verpleegkundige op de EHBO en de ic-afdeling in het ziekenhuis. Ze heeft hierdoor een ruime ervaring opgedaan in wondverzorging, zowel in als buiten de pedicurepraktijk.
Ze zal deze kennis met veel plezier delen middels deze scholing.
De
richtlijnen in de pedicurewereld, preventie, wondbehandeling en wondverbanden zullen in deze scholing een belangrijke rol spelen. Tijdens deze boeiende dag werken we met casussen uit de pedicurepraktijk. Je leert de passende wondeducatie, zodat je een professionele en verantwoorde wondzorg kunt toepassen.

​Aan bod komen verder:
De
verschillende fases tijdens de wondgenezing: hemostase, inflammatie, proliferatie en de hermodellering.

Acute wonden, zoals schaafwonden, brandwonden, blaren en traumanagels.
Gecompliceerde wonden, zoals decubitus, diabetische voet, ulcus cruris en oncologische ulcera.
O
verige huid- en nagelletsels​. Hiertoe behoren o.a. kloven, unguis incarnatus, subungual hematoom, een merkelcelcarcinoon, vochtletsel en vasculitis.

EEN MUST DO voor iedere pedicure! Dit was de uitspraak na de TRY-OUT van deze scholing.
Na afloop ontvang je een digitale syllabus en een certificaat.

Accreditatiepunten zijn aangevraagd.