FeetCare4You

Marianne Dignouts

Sport-, Oncologisch-, Medisch- & Kinder Pedicure.

 

Cursus 'Werkgerelateerde klachten bij pedicuren' 

Tijdens deze scholing gaan we in op alle klachten die je kunt oplopen door o.a. het aannemen van een verkeerde werkhouding als pedicure.
Onwillekeurig leer je handelingen aan die teveel kracht vragen van o.a. je spieren in handen, rug, nek, armen en / of onze voeten. Ook je gewrichten en zenuwen kun je overbelasten. 
Wist je dat bijna 80% van de pedicuren wel eens rug- of nekklachten heeft?
Wist je dat deze gepaard gaan met veel pijn en tot de belangrijkste oorzaken van arbeidsongeschiktheid horen? Een klein voorbeeld is het terugbrengen van je praktische handelingen met 50%. Hoe? Dat hoor en zie je tijdens deze boeiende dag. Verkeerde lichaamshouding met de daarbij horende gevolgen en pijnen en de onnodige handelingen zijn prioriteit tijdens deze scholing! 


Heb je artrose of last van Morbus Quervain? Schouder-, rug-, hand-, elleboog-, been- en / of voetklachten? Dan is het volgen van deze dag een aanrader. We gaan daarnaast ook in op de keuze van werkmateriaal en het gebruik hiervan, je houding tijdens je administratieve bezigheden en eventuele ambulante werkzaamheden. Daarnaast kijken we naar jouw eigen praktijk. Is deze efficiĆ«nt en praktisch ingericht met een knipoog naar je gezondheid.

Wat bij ons hoog in het vaandel staat is dat we werken binnen de competenties en richtlijnen van het beroep (medisch) pedicure. 
We hopen je te ontmoeten tijdens deze inspirerende dag, waarin je met een blik op je eigen toekomst fanatiek aan de slag kunt gaan nadat je deze scholing hebt gevolgd. Na deze dag ontvang je een syllabus en een certificaat.

 Accreditatiepunten: 6

Domein: Professionaliteit