FeetCare4You

Marianne Dignouts

Sport-, Oncologisch-, Medisch- & Kinder Pedicure.

 

Cursus Wonden

Cursus WONDEN

door Marianne Dignouts


Bij een wond proberen we ​een optimale toestand te verkrijgen, waardoor deze zo spoedig mogelijk geneest. Een wond van de huid is​ een onderbreking in de epitheel laag van de huid. De verwonding kan ook dieper gaan, tot in de dermis, het onderhuidse vetweefsel, fascie, spierweefsel en zelfs tot op het bot.

Wondgenezing is volgens Marianne een prachtig proces: complex, dynamisch en juist daarom zo boeiend. Bijna dagelijks word je hiermee in een pedicurepraktijk geconfronteerd. ​Daarom van groot belang dat je hierover alle ins en outs weet, dit binnen de competenties en richtlijnen van je vak als pedicure.


Marianne heeft naast haar 35 jaar ervaring als medisch pedicure gewerkt als verpleegkundige op de EHBO en de ic-afdeling in het ziekenhuis. Ze heeft hierdoor een ruime ervaring opgedaan in wondzorg, zowel in als buiten de pedicurepraktijk.
Ze zal deze kennis met veel plezier delen middels deze scholing.
De
richtlijnen in de pedicurewereld zullen in deze scholing een belangrijke rol spelen. Tijdens deze boeiende dag werken we met meerdere casussen uit de praktijk. 


​Aan bod komen verder: Kleuren van wonden, de
verschillende fases tijdens de wondgenezing, acute wonden, zoals schaafwonden, brandwonden, blaren en traumanagels en gecompliceerde wonden, zoals bijvoorbeeld een diabetische voet.
O
verige huid- en nagelletsels​. Hiertoe behoren o.a. kloven en unguis incarnatus.
De begrenzingen binnen je vak als pedicure komen tijdens deze dag uitgebreid aan bod.

EEN MUST DO voor iedere pedicure! Dit was de uitspraak na de TRY-OUT van deze scholing.
De cursus begint om 1000 uur en duurt tot 1700 uur.

Na afloop ontvang je een digitale syllabus en een certificaat.

Accreditatiepunten: 6

Domein: Voetzorg